Vitaminska bomba koju je “smućkao” ruski akademik
Ova mješavina je pravo skladište vitamina i mikroelemenata. Akademik Amosov je preporučivao postoperativim pacijentima ovu zdravu mješavinu za brz oporavak organizma. Izuzetno je korisna i za zdrave ljude.
Pasta nadoknađuje deficit vitamina, a ova mješavina je izuzetno dobra za jačanje kardiovaskularnog sistema i za jačanje imuniteta.
Pasta akademika Amosova
Sastojci:
– suho grožđe
– suhe kajsije
– smokve
– orasi
– med
– i jedan limun s korom
Priprema:
Sve sastojke samljeti na mašini za mljevenje mesa (ili sitno isjeckati), dodati med, promiješati i presuti u tegle. Čuvati u hladnjaku.
Uzimati po 1 jušnu kašiku, dva puta dnevno. Ujutro na prazan želudac i uvečer prije spavanja, uz šoljicu tople vode ili mlijeka.
Za djecu (ne mlađu od 3-4 godine) – po 1 kašiku za kafu, na isti način.
Pasta akademika Amosova ojačava organizam.
Većina voća se prije sušenja tretira određenim hemikalijama zbog dugotrajnosti. Obavezno ih dobro operite prije konzumiranja. Po pravilu, suho voće treba potopiti u posudu s prokuhanom i ohlađenom vodom preko noći. Ujutro, vodu prosuti, a voće ponovo isprati pod jakim mlazom vode i ostaviti ga da se osuši.