Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ulaz besplatan

Uz mirise ukusne hrane i dobru muziku počinje Moba Street Food Festival

Moba Street Food Festival
Foto: Moba Street Food Festival

Osim 13 izlagača koji će se predstaviti svojim ukusnim i zanimljivim jelima, svaku večer festivala posjetitelji će moći uživati u druženju, plesu i pjevanju

Drugo izdanje Moba Street Food Festivala počet će danas u 17 sati na platou iza Stare gimnazije u Mostaru kada će se, kako su organizatori najavili, mirisi ukusne hrane i zvuci dobre muzike proširiti gradom.

Moba Street Food Festival na jednom mjestu okupit će odlične izlagače koji će pripremati tradicionalna jela na inovativan način i ponuditi različita jela svjetskih kuhinja, saopćili su organizatori u srijedu.

“Idućih dvanaest dana i večeri svojeje će najukusnije specijalitete posjetiteljima pripremati Jack Daniels BBQ, Profa 23, Burger STOP by Peperino, Sombrero, D&D Experience, Chef’s bites by Božo Ćorić, BBQ Master by Del Rio, JUNK by Chef Severin, Gastro Pub Fabrika, Oš još?, Dedin krompir, Sky artisan gelato i Francuske palačinke”, naveli su.

Osim 13 izlagača koji će se predstaviti svojim ukusnim i zanimljivim jelima, svaku večer festivala posjetitelji će moći uživati u druženju, plesu i pjevanju, a Moba Street Food Festival, u saradnji s Open City Mostar festivalom pod pokroviteljstvom Evropske unije i Grada Mostara, svoju ovogodišnju priču otvara večeras koncertom benda Cubismo.

Tokom ostalih večeri uživo će nastupiti TBF, Adi Šoše, Soul Fingers, Đorđe Balašević Tribute bend ‘Naopaka bajka’, Bijelo Dugme i Indexi Tribute benda ‘Tajna Veza’ te Narodni Orkestar Mostar, dok će svaku večer za glazbenu magiju biti zadužen Moba Resident DJ – DJ Kiiwi.

Uz dječji kutak svakim danom i Tinker Labs radionice, tu su i predstave za djecu. U nedjelju, 27. augusta u 12 sati igrat će predstava “Crvenkapica i zli vuk”, dok u subotu, 2. septembra u 12 sati mališani mogu uživati u predstavi “Vuk i kozlići”.

Važno je napomenuti da će plaćanje na festivalu biti moguće isključivo festivalskim bezgotovinskim karticama, odnosno cashless sustavom. Festivalsku karticu na koju će posjetitelj položiti željeni iznos može preuzeti na pultu za izdavanje kartica unutar festivalske zone.

“U bilo kojem trenutku tokom trajanja festivala, posjetitelj može dopuniti karticu sa željenim iznosom novca, a nepotrošeni iznos refundirati na pultu za izdavanje kartica. Svi oni koji festivalsku karticu nadoplate sa svoje Visa kartice, za svaki prijenos novca na karticu imaju 10 posto popusta“, pojasnili su organizatori.

Festival će trajati do nedjelje, 3. septembra, a ulaz je besplatan.