recepti
Trik kojim se kuhanje mladog kukuruza skraćuje i do deset puta
Ali nakon što se proširio jedan mali trik, brojni su oduševljeni da se ovo ukusno jelo može spremiti i deset puta brže
Krenula je sezona mladog kukuruza koji mnogi obožavaju, a naročito djeca.
No oni koji ga moraju skuhati kod kuće baš i ne, jer kukuruz često treba i po dva sata kuhati na ljetnoj vrućini, pa su ga mnogi izbjegavali pripremati.
Ali nakon što se proširio jedan mali trik, brojni su oduševljeni da se ovo ukusno jelo može spremiti i deset puta brže.
RECEPT
Opran i očišćen kukuruz stavite u lonac i nalijte hladnu vodu. Stavite lonac na šporet i kada počne vriti voda, sačekajte 10 minuta i kukuruz je skuhan. Za vrijeme kuhanja na loncu ne mora biti poklopac.
Kukuruz procijedite i ohladite u hladnoj vodi 2-3 minute i možete ga jesti.
Razlika između standardnog recepta po kojemu su svi kuhali i ovog novog je što se voda ne soli, to jest ko voli slaniji kukuruz ne smije soliti vodu u kojoj se kukuruz kuha.