Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otišli predaleko

Tinejdžeri molili Boga da ih spasi u moru, naišao je brod znakovitog imena

tinedj5

Struja nas je gurala sve dalje i tad smo počeli paničiti

Dvoje tinejdžera s Floride zapelo je na moru, a njihove molitve uslišio je brod prikladnog imena – Amen.

Srednjoškolci Tyler Smith i Heather Brown otišli su na plivanje s kolegama iz razreda, a onda su uočili otočić prema kojemu su odlučili otplivati, unatoč činjenici da na tom dijelu plaže nije bilo spasilaca.

Smith je za CBS ispričao da su najprije zaplivali prema crvenoj bovi za koju im se učinilo da se nalazi nekoliko desetaka metara ispred njih.

Zatim su shvatili da im se udaljenost bove čini sve veća i veća pa su odlučili okrenuti smjer prema obližnjem svjetioniku. “Ubrzo smo shvatili da nas nosi dalje od svjetionika umjesto bliže njemu”, ispričao je tinejdžer.

“Struja nas je gurala sve dalje i tad smo počeli paničiti. Tad smo znali da smo u nevolji”, dodala je Heather. Uhvatili su se za ruke i plutali zajedno. “Da smo nastavili plivati, utopili bismo se”, tvrde.


“Uhvatili smo se za ruke i počeli moliti Boga da nam pošalje pomoć”, ispričali su. Za oko pola sata uočio ih je brod naziva Amen.

“Pojavio se niotkud, kad sam vidjela taj brod, znala sam da smo spašeni. U tom trenutku je moja pomisao bila – Bog postoji”, tvrdi tinejdžerka.

“Oni uopće po ruti nisu ni trebali biti tamo, no okean je bio čudan tog dana pa su odlučili pričekati”, tvrdi tinejdžer Smith. Oni su se nakon spašavanja preko Facebooka još jednom čuli s kapetanom broda da mu zahvale.

“Bog očito ima plan za nas i još moramo biti na Zemlji”, zaključila je tinejdžerica Heather nakon svega.