Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

Street Art Mini akademija za talentirane mlade kreativce

FOTO: Fena

Street Art Mini akademija je potpuno besplatna, a organizator osigurava sve materijale za izradu umjetničkih djela i osvježenje za polaznike

Street Art Mini akademija od 23. juna do 16. jula u Mostaru će biti središte edukacije, zabave i urbanog duha. Street Art Mini akademija je zamišljena da nadahne i oslobodi kreativni potencijal mladih ljudi s talentom za crtanje, bojenje, projektiranje i arhitekturu.

Namijenjena je talentiranim mladim kreativcima koji imaju afinitet prema uličnoj umjetnosti starosne dobi od 15 do 25 godina iz Mostara, te kreativnim pojedincima koji bi željeli nešto naučiti, ali i okušati se u svijetu street arta od 18 do 25 godina iz ostalih dijelova Bosne i Hercegovine, najavili su organizatori.

“Izuzetno nam je važna podrška u unapređivanju edukativnih aspekata naše produkcije i motiviranju mladih da ojačaju svoj kreativni potencijal kroz street art scenu i urbanu kulturu. Rezon rezidencija ovog ljeta postat će kreativni inkubator i mjesto novih susreta, a Street Art Mini akademija idealno je zagrijavanje pred nadolazeći 12. Mostar Street Art Festival. Ova akademija je naš vjetar u leđa da uspostavimo kontinuirane programe za mlade koji će povezivati, inspirirati i stvarati nove generacije urbanih umjetnika”, istaknula je umjetnička direktorica Udruge „Rezon“ Marina Đapić.

Street Art Mini akademija je potpuno besplatna, a organizator osigurava sve materijale za izradu umjetničkih djela i osvježenje za polaznike.

Nakon završetka, svi sudionici dobit će diplome koje će potvrditi strast uloženu i znanje dobiveno u području street arta. Vizija mini street art akademije je obrazovati nove naraštaje uličnih umjetnika, a najbolji polaznici akademije dobit će priliku sudjelovati u aktivnostima ovogodišnjeg Street Arts Festivala u Mostaru, koji organizira Udruga Rezon.

Prijave na Street Art Mini akademiju otvorene su od 9. do 16. juna.

Više informacija može se dobiti na Facebook i Instagram stranici Udruge „Rezon“ ili na mail [email protected].