Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Efikasno

Stavite ove sastojke u bubanj veš mašine i plijesan će nestati

ves masina
Ilustracija: Pixabay

Veš mašina jedan je od uređaja koji koristimo gotovo svakodnevno, no s vremenom se u njoj mogu nakupiti naslage kamenca, plijesan i neugodni mirisi. Zato je treba svako malo očistiti

Problemi kao što su plijesan i neugodni mirisi ne samo da smanjuju efikasnost pranja, već mogu utjecati i na svježinu vašeg veša. Iako se često vjeruje da se veš mašina sama čisti tokom pranja, istina je zapravo drugačija, a to je da zahtijeva redovno održavanje kako bi ostala u najboljem stanju.

Bolja alternativa za čišćenje veš mašine

Tradicionalni savjeti često uključuju korištenje octa, no postoji bolja, efikasnija i mirisnija alternativa.

Isprobajte ove metode kako biste osigurali dugovječnost svoje veš mašine i svježinu rublja.

Limun i pasta za zube

Ova kombinacija pruža izuzetne rezultate jer limun djeluje kao prirodno sredstvo za uklanjanje kamenca, a pasta za zube čisti. Izrežite limun, namažite ga pastom za zube i stavite direktno u bubanj mašine.

Također možete nanijeti malo paste na unutrašnju stranu vrata mašine.

Soda bikarbona i ocat

Iako ocat ima svoje prednosti, kombinacija sa sodom bikarbonom još je efikasnija.

Savijte brtvu veš mašine, pospite sodom bikarbonom i prelijte octom. Ova mješavina pomaže u uklanjanju naslaga i plijesni s teško dostupnih mjesta.

Tablete za mašinu za suđe

Dvije tablete za mašinu za suđe ubačene u prazan bubanj veš mašine i oprane na programu za pamuk na 60°C izvrsno uklanjaju kamenac i naslage.

Redovno održavanje za najbolje rezultate

Redovno održavanje veš mašine ključno je za njeno optimalno funkcionisanje. Preporučuje se čišćenje veš mašine barem jednom u šest mjeseci. To ne samo da osigurava čist i svjež veš, već može produžiti vijek trajanja mašine i dugoročno smanjiti troškove popravaka.