Slavni kuhar otkrio najveće greške kod pečenja mesa na roštilju
Savršeno pečen odrezak ima karameliziranu površinu, a iznutra je sočan, te se topi u ustima prilikom svakog zalogaja.
Nakon gotovo deset godina slavni kuhar Anthony Bourdain napisao je novu kuharicu po imenu “Appetites”. Ona obuhvaća omiljene recepte američkog gastronoma i putnika, za koje isti vjeruje da bi ih svako trebao znati napraviti u vlastitom domu – od pečenih jaja do ribljih temeljaca i juha.
Ne čudi stoga što se tokom promocije ovoga naslova okrenuo objašnjavanju nekih klasičnih jela i termičkih priprema. Štoviše, priznao je da većina ljudi radi grešku kad priprema odrezak na roštilju.
Ljudi obično peku odreske na previsokoj temperaturi. Ali najveća greška je što ih uvijek dodiruju, probadaju viljuškom i provjeravaju jesu li pečeni iznutra, rekao je Anthony Bourdain u podcastu “WTF-a” s Marcom Maronom.
Umjesto toga trebali bi se suzdržati od probadanja površine bilo kakvim oštrim predmetima, jer na taj način ispuštaju ukusne sokove iz odreska što je pogrešno.
Unutar tog odreska događa se magija i recirkulacija sokova, ako ih ne dirate do kraja pečenja, odrezak će ispasti savršen, dodao je slavni kuhar.