Sladoled od tri vrste pistacija najbolji na svijetu u 2017.
The Gelato World Tour u Italiji proglasio je sladoled okusa pistacija pobjednikom za 2017. kojeg je osmislio slastičar sladoled od pistacija iz Gelaterije Crispini u italijanskom gradu Spoletu, prenose mediji.
Gurmanska kreacija je spoj tri vrste sicilijanskih pistacija, dva iz regije Bronte i jedan iz Agrigenta, i sadrži rafiniranu so iz Cervije kao pojačivač okusa. A, napravio ju je Alessandro Crispini.
Drugu nagradu odnio je sladoled od grožđa sa zašećerenim sorbetom od oraha njemačkog slastičara Guida De Rocca kojeg je osmislio kao priznanje Venetu, italijanskoj regiji iz koje potiče porodica toga slastičara.
Treće mjesto osvojila je mlada Kolumbijka Daniela Lince Ledesma iz Medellina.
Njen egzotični proizvod “Amor-acuya,” miješa slatko-kisele okuse marakuje i tamne kolumbijske čokolade.