Poznati svjetski kuhar otkrio recept za savršen čimbur
Poznati svjetski kuhar Anthony Bourdain rekao je da prave veliku grešku svi koji najjednostavniji doručak na svijetu, čimbur, komplikuju dodajući mlijeko ili vrhnje.
Američki kuhar (60) je u video intervjuu otkrio vlastitu metodu za pripremu klasičnog doručka i tvrdi da nikad nećete pogriješiti, pratite li njegove upute.
Napomenuo je da u “pravi” čimbur ne treba dodavati niti vrhnje, niti mlijeko, niti vodu, a i treba se pobrinuti da tava bude vruća, ali opet ne previše. Također, jaja promiješa prethodno u posudi i začini samo solju i biberom, pišu britanski mediji.
“Mislim da ni vrhnje ni mlijeko ne oplemenjuju okus jajeta. Stvar je upravo u njemu. Kad pravite čimbur, ne radite quiche”, rekao je Bourdain.
Naravno, treba paziti da se jaja ne prepeku jer tako postanu pretvrda, a Bourdain još dodaje da na kraju ne treba previše viljuškom miješati jaja jer ćemo inače dobiti sitne komadiće umjesto čimbura.
Recept za čimbur Anthonyja Bourdaina
1.Zagrijte tavu srednje jakim plinom ili strujom.
2.”Ubijte” jaja, ubacite ih u posudu, začinite i promiješajte.
3.Tucite jaja dok se bjelanjak i žutanjak ne stope, ali pazite da ne pretjerate i ne pretvorite smjesu u pjenu.
4.Na tavu dodajte obilnu količinu putra i grijte dok se ne zapjeni.
5.Izlijte jaja pa ih pustite da se stisnu i neko vrijeme peku dok ne dobiju kakav-takav oblik.
6.Zatim ih promiješajte viljuškom, i to u obliku brojke osam po tavi. Ugasite vatru kad čimbur postane prozračan i čvrst.