Svjetski je dan Nutelle
Počastite se kolačem koji ne treba ni peći
Pogledajte kako se priprema
Danas je svjetski dan Nutelle.
Nutella cheesecake koji ne treba peći jednostavno je napraviti, a okus mu je fenomenalan.
Sastojci:
Za koru:
280 grama čokoladnih keksa
100 grama otopljenog maslaca
Za kremu:
560 grama krem sira
85 grama šećera u prahu
470 grama Nutelle
1 čajna kašika ekstrakta od vanilije
1 kašika kakaa
Za glazuru:
80 ml slatkog vrhnja
200 grama Nutelle
Kekse sameljite u multipraktiku ili sjeckalici, dodajte im otopljeni maslac i promiješajte. Dobivenu smjesu utisnite u dno okruglog kalupa. Stavite u frižider dok pripremate kremu.
U krem sir dodajte šećer u praksu i izmiksajte. U smjesu dodajte Nutellu te miješajte dok ne dobijete glatku i jednoličnu smjesu. Dodajte ekstrakt vanilije i kakao te izmiksajte. Kremom premažite podlogu. Stavite u frižider na nekoliko sati.
Slatko vrhnje stavite na vatru dok ne provrije. Njime zalijte Nutellu te pustite da odstoji dvije minute. Potom promiješajte smjesu te je izlijte na kolač.
Uživajte.