Pivski sommelier otkrio pravilan način točenja piva

Ako se pita pivskog sommeliera, Maxa Bakkera, cijelo vrijeme pogrešno točimo pivo izbjegavajući pjenu. Evo objašnjenja zašto osjećate nadutost nakon pijenja piva bez pjene.
S pjenom, bez pjene, ne prehladno, u manjoj ili većoj čaši… Svako voli pivo na određen način, a kada je o pjeni riječ onda je samo jedan isprava – ona je obavezna!
Pivski sommelier Max Bakker objasnio je za Business Insider kako naginjanje čaše i polagano ulijevanje piva znači kako CO2 iz piva nema gdje pobjeći.
To znači da ugljični dioksid ide ravno u vaš želudac ostavljajući vas napuhnutim, a stvari se pogoršavaju ako pijete pivo i pri tome grickate grickalice. Jer čim hrana dođe do želuca i “poremeti” tekućine, počinje ispuštanje CO2, a vi se osjećate još punije i neugodnije.
Prema ovom pivskom sommelieru, najbolji način serviranja piva je nagnuti čašu i uliti pivo svom snagom, pa čak i ako ostane puno pjene.