Odličan trik za ljubitelje špageta, paradajza i zdrave hrane
Ako ste ljubitelj špageta, paradajza, zdrave hrane ili jednostavno nemate pojma sa kuhanjem i svaki put se nadate da možete da pripremite hranu a da ne uključujete šporet onda je ovo trik za vas. Sos od paradajza, najpopularniji sos za špagete na svijetu, može da se napravi na 1.001 način, ali postoji samo jedna fora da to uradite a da pritom ne kuhate ništa.
To podrazumijeva sitno sjeckanje ili mljevenje svježeg paradajza. Da biste to uradili, paradajz prvo morate da oljuštite, što i nije lagan posao i uvijek postoji mogućnost da ostanete bez dijela prsta.
Zato je trik sa rendanjem toliko genijalan – ne samo da nema ni kuhanja ni mlhevenja, već će rende i oljuštiti paradaz za vas! Sve što treba da uradite jeste da paradajz presiječete na dva dijela i onda ga izrendate kao u videu. U ruci će vam ostati gotovo netaknuta kora paradajza, a u puosudi će biti savršen sok. Dodajte malo maslinovog ulja, začine po želji, so i biber i sve jednostavno pomiješajte sa skuhanim špagetama.
Sve je gotovo za pet minuta i nema straha da ćete morati da zovete vatrogasce ili Hitnu pomoć!
Kako bi jelo izgledalo profi, preko stavite malo svježeg bosiljka i uživajte u eksploziji svježih, ljetnjih ukusa.