Laura Ford
Nutricionistica otkrila neobičan sastojak uz koji pečeni krompir bude hrskav i ukusan
Krompir pripremite kao i inače, uz dodatak jednog novog sastojka
Nutricionistica, Laura Ford, iz Melbournea na društvenim mrežama podijelila je svoj trik kako napraviti hrskavi i ukusni pečeni krompir uz pomoć jednog neobičnog sastojka – meda, kako prenosi Daily Mail.
– Ovaj pečeni krompir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti – napisala je Laura u svojoj objavi.
Sastojci: 2 kg crvenog krompira 2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 50 g maslaca, višenamjenski začin, so i papar, 1 – 2 kašike meda, Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru.
Priprema:
– Zakuhajte lonac vode i dodajte krompir. Krompir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.
– Dok se krompir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stepeni Celzijusa.
– Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi.
– Dodajte ocijeđeni krompir i pomiješajte ga s uljem. Začinite višenamjenskim začinima, solju i biberom. Pazite da se krompir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.
– Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav.
– Prelijte med preko krompira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom. Uživajte!