malo poznati recept
Neočekivani sastojak: Zaboravite ulje i maslac, jaja su najukusnija kad se isprže na ovaj način
Nema opasnosti ni da zagore, naravno, osim ako ih zaboravite na ringli
Da li više volite kad se jaja isprže na ulju, maslacu ili na masti? Ako ih još niste pržili na maslacu i masti, ne znate šta propuštate, ali postoji još jedan način pripreme i taj je najbolji.
Za njega će vam trebati pomalo neočekivan sastojak, ali bez brige, tehnika je ista, možda čak i jednostavnija nego kod klasičnog prženja.
Sastojak za najukusnija pržena jaja
Prema receptu koji je zapalio društvene mreže, najukusnija pržena jaja pripremaju se uz pomoć – pavlake.
Sve što treba da uradite jeste da ulje, maslac ili mast zamijenite pavlakom pa u njoj ispržite jaje. Pritom, ne preporučuje se da puno „uznemiravate“ jaja, samo ih lijepo ostavite da se prže dok nisu gotova. Nema opasnosti ni da zagore, naravno, osim ako ih zaboravite na ringli.
Sastojci:
100 ml pavlake
2 jaja
dodaci po izboru
so
Priprema:
Dodajte pavlaku u mali tanjur i rasporedite je po cijelom dnu. Dodajte začine ako ih koristite.
Preko svega razbijte jaja, posolite ih i pobiberite. Poklopite i pržite oko 5 minuta ili dok se bjelance ne ispeče.
Pospite začinskim biljem po želji i poslužite.