Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"OLAKŠANJE"

Kate Middleton: Konačno sam završila s kemoterapijom

kate middleton s porodicom
FOTO: Screenshot

U trominutnom videu Kate se igra s princom Georgeom, princezom Charlotte i princem Louisom. U jednom trenutku se može vidjeti i kako je grli princ William

Kate Middleton objavila je da je završila tretmane kemoterapije.

“Kako se ljeto bliži kraju, ne mogu vam opisati kakvo je olakšanje što sam konačno završila s kemoterapijom. Posljednjih devet mjeseci bilo je nevjerovatno teško za nas kao porodicu. Život kakav poznajete može se promijeniti u trenu i morali smo pronaći način da prebrodimo olujne vode i nepoznati put”, objavila je na Instagramu.

U emotivnoj snimci koju je objavila pojavljuje se čitava porodica. Video je nastao u Norfolku gdje je porodica provela dio ljeta. 

U trominutnom videu Kate se igra s princom Georgeom, princezom Charlotte i princem Louisom. U jednom trenutku se može vidjeti i kako je grli princ William.

“Rak je složen, zastrašujući i nepredvidiv za sve, a posebno za one koji su vam najbliži. Suočava vas s vlastitim ranjivostima na način na koji ih nikada prije niste razmatrali, a time daje i novu perspektivu svemu. Ovo je vrijeme podsjetilo Williama i mene da budemo zahvalni za jednostavne, ali važne stvari u životu, koje mnogi od nas često uzimaju zdravo za gotovo. Jednostavno voljeti i biti voljen”, poručila je princeza od Walesa u poruci.

Veselim se povratku na posao

“Iako sam završila s kemoterapijom, moj put do izlječenja i potpunog oporavka je dug i moram nastaviti s njim svakodnevno. Međutim, veselim se povratku na posao i obavljanju nekoliko javnih angažmana u nadolazećim mjesecima”, najavila je.

“Uprkos svemu, ulazim u ovu novu fazu oporavka s obnovljenim osjećajem nade i cijenjenja života. William i ja smo jako zahvalni na podršci koju smo primili, crpili smo veliku snagu od svih onih koji nam pomažu u ovom trenutku”, poručila je.

Obratila se i drugim oboljelima od raka.

“Svima onima koji nastavljaju vlastiti put borbe s rakom poručujem – ostajem s vama, rame uz rame, ruku pod ruku. Iz tame može doći svjetlo”, poručila je.

Povukla se početkom godine

Podsjetimo, Kate se povukla s kraljevskih dužnosti početkom godine nakon što joj je dijagnosticiran rak poslije operacije abdomena. U javnosti se službeno pojavila u dva navrata, na tradicionalnoj paradi Trooping the Colour i na finalu Wimbledona, a nedavno je snimljena kako odlazi u crkvu s porodicom.