recepti
Jeste li probali pizza-rolice? Ukusne su i veoma lako se priremaju
Pzza-rolice od lisnatog tijesta punjene šunkom, sirom i pasiranom paradajzom brzo su gotove i super su za druženja navečer, ali i doručak ujutro
Jeste li probali pizza-rolice? Ukusne su i lako se priremaju
Pzza-rolice od lisnatog tijesta punjene šunkom, sirom i pasiranom paradajzom brzo su gotove i super su za druženja navečer, ali i doručak ujutro.
Trebate samo nekoliko sastojaka i ne trebate mijesiti tijesto, što svakako smanjuje vrijeme pripreme.
Ako baš želite, lisnato tijesto možete zamijeniti onim za pizzu, a tu smo ideju čuli od jedne naše čitateljice koja ih radi s gotovim lisnatim kad nema previše vremena i s domaćim za pizzu kad je raspoložena za mijesiti tijesto, piše Index.hr.
Sastojci koji su vam potrebni:
1 paket svježeg lisnatog tijesta (275 grama)
150 grama šunke po izboru
150 ml pasiranog paradajza
80 grama polutvrdog naribanog sira (gauda)
70 grama naribane mozzarelle
Način pripreme
Na lagano pobrašnjenoj radnoj podlozi razmotajte lisnato tijesto. Tijesto ravnomjerno premažite pasiranim paradjzom, ostavljajući otprilike 1 cm od rubova tijesta prazno.
Na paradajz poslažite šunku po izboru, po njoj naribajte gaudu, a zatim pospite naribanu mozzarellu. Tijesto zarolajte po širem djelu i prebacite u zamrzivač na 15 minuta kako bi se stisnulo i lakše rezalo. Izvadite tijesto i narežite na kriške debljine 2,5 cm.
Rolice prebacite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Pazite da ostavite malo razmaka između svake rolice pri slaganju na lim.
Razmutite jaje i pomoću kista premažite svaku rolicu. Pospite origanom po ukusu.
Pećnicu zagrijte na 200 stepeni i pecite 15 minuta ili dok rolice ne dobiju zlatnu boju.
Ostavite da se kratko ohlade, a zatim ih poslužite s umakom po izboru.