Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ljeto na Vilsu

Jadranska teqball liga stiže u Sarajevo: “Očekuje nas istinski sportski spektakl”

teqball liga
Foto: TEQ SARAJEVO

U subotu, kada će se manifestacija održati, planiran je početak u 15 sati, a trajat će se do 22 sata. Očekuje se da će najatraktivniji dio takmičenja biti u periodu od 20 sati, kada će se održati finalni i ujedno najbolji mečevi

Na Vilsonovom šetališu u Sarajevu, u sklopu manifestacije “Ljeto na Vilsu”, 12. augusta će biti održan drugi turnir Jadranske teqball lige, nakon što je prvi održan u Baru u Crnoj Gori:

Što se tiče same Jadranske lige, riječ je o premijernom izdanju prvog regionalnog teqball turnira, a nakon Bara i Sarajeva, održat će se u još tri države (Sjeverna Makedonija, Srbija i Hrvatska) u regionu. Turnir je “open” kategorije i svi zainteresovani (muški) parovi se mogu prijaviti.

-Drago nam je što smo dio organizacije u ovako velikom projektu, a koji će se održati u pet država regiona. Nadam se i čvrsto vjerujem da je ovo način i sjajna prilika za ‘spajanje’ Balkana, da će sport još jednom pokazati da granice zapravo ne postoje i da nas na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu očekuje istinski sportski spektakl. Pripreme su već uveliko u toku, a pozivamo sve zainteresovane da se prijave i okušaju svoje znanje. Vidimo se 12. augusta – rekao je Adni Challenger, direktor ACAR Events kompanije.

Milorad Šutilović, predsjednik Teqball saveza Crne Gore, istakao je da organizacija regionalne lige za cilj ima da pomogne popularizaciji teqballa kao sporta u Evropi, a mogla bi pomoći svim regiolanim talentovanim sportašima da se posvete ovom sportu na višem nivou.

-Najviše mi je drago što smo svi u regionu spremni da podržimo jedni druge i da zajedno kreiramo temelje za napredak u ovom sportu, koji ima ozbiljan potencijal da jednog dana postane olimpijski – kazao je on.

U subotu, kada će se manifestacija održati, planiran je početak u 15 sati, a trajat će se do 22 sata. Očekuje se da će najatraktivniji dio takmičenja biti u periodu od 20 sati, kada će se održati finalni i ujedno najbolji mečevi.

Teqball je sport koji kombinuje elemente nogometa i stonog tenisa, a igra se na posebno dizajniranom stolu koji ima zakrivljenu površinu (TEQ stol). Cilj je koristiti noge i tijelo kako biste kontrolisali i prebacili loptu preko stola, bez korištenja ruku.