Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

recept

Gotov za 10 minuta: Kolač bez pečenja za najveće ljubitelje čokolade

Tvrde kekse možete rasporediti i u kalup za torte te ponoviti isti postupak kako biste goste iznenadili ukusnom tortom

Ako biste jeli nešto slatko, a ne da vam se provesti mnogo vremena u kuhinji, ovaj je desert odlično rješenje. Na Facebooku Zadovoljne recept je s podijelila i toplo ga preporučila Margareta Klinčić, koja za sebe kaže da nije neka stručnjakinja za pečenje kolača, piše Večernji list.

Sastojci za kolač:

½ litre mlijeka

1 instant vrećica pudinga od vanilije

3 kašike šećera

keksi s punjenjem od želea i preljevom od čokolade (npr. Jaffa)

tvrdi keksi s maslacem (npr. Petit Beurre)

Sastojci za glazuru:

100 grama čokolade

50 grama maslaca

3 kašike vode
3 kašike šećera

Priprema:

1. U plitku posudu posložite tvrde kekse s maslacem tako da prekrijete dno.

2. Preko keksa prelijte vrući puding od vanilije koji ste skuhali pomoću instant-praha, mlijeka i šećera. Važno je da puding bude vruć kako bi omekšao podlogu. Ako želite da kolač bude kremastiji, udvostručite količinu mlijeka, šećera i instant-pudinga u prahu.

3. Preko pudinga stavite kekse Jaffa okrenute s čokoladnim dijelom prema dolje tako da prekrijete cijelu površinu pudinga od vanilije.

4. Na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu da dobijete gustu smjesu. Maknite s vatre, umiješajte maslac i toplo prelijte preko cijelog kolača.

5. Poslužite kolač dobro ohlađen uz omiljeni napitak.

Savjet plus: Tvrde kekse možete rasporediti i u kalup za torte te ponoviti isti postupak kako biste goste iznenadili ukusnom tortom.