Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropska sedmica mobilnosti

Četvrto izdanje Mostarske biciklijade 22. septembra

Foto: Plakat

U sklopu Evropske sedmice mobilnosti u Mostaru u nedjelju, 22. septembra, dan je besplatnog javnog prevoza

U sklopu obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. septembra, uprličit će se četvrto izdanje ”Mostarske biciklijade” u nedjelju, 22. septembra u 11 sati, u organizaciji Biciklističkog kluba Mostar i Udruženja Herzegovina Bike u saradnji sa Sportskim Savezom Grada Mostara.

Start biciklijade je u 11 sati na Šetalištu Nikole Šubića Zrinskog u Mostaru.

Grad Mostar s ciljem razvijanja moderne, urbane i pametne sredine organizirao je promociju Evropske sedmice mobilnosti koja se završava 22. septembra na Svjetski dan bez automobila.

Biciklizam je jeftin i zdrav način kretanja gradom a ujedno i potpora zdravom i aktivnom načinu života. Iskoristite Evropski dan bez automobila, promijenite svoj svakodnevni način kretanja po gradu i učinimo svi zajedno veliki korak ka poboljšanju kvalitete zraka kao i unaprjeđenju vlastitog zdravlja ostavljanjem automobila kod kuće, naveli su organizatori.

U sklopu Evropske sedmice mobilnosti u Mostaru u nedjelju, 22. septembra, dan je besplatnog javnog prevoza. Cijeli dan unutar gradskog područja, Mostar bus d.o.o. omogućio je besplatan javni prijevoz.

Inače, ovogodišnja tema Evropske sedmice mobilnosti je “Zajednički javni prostori”, a gradovi iz Bosne i Hercegovine koji su prijavili kampanju ove godine su: Banja Luka, Bijeljina, Gradiška, Mostar, Sarajevo, Ugljevik i Zavidovići.

Podsjetimo, Grad Mostar po treći put je formalno registriran na stranici European mobility week (Evropska sedmica mobilnosti), te je sa Sportskim savezom Grada Mostara uz saradnju s Biciklističkim klubom Mostar i Hercegovina bike, EKOS d.o.o., Sanus Motus te Brdsko-biciklističkim udruženjem MTBA Mostar i brojnim ostalim udruženjima i organizacijama učestvovao u pripremama brojnih aktivnosti na temu održive mobilnosti.