Giorgio Barone
Bivši Ronaldov kuhar otkrio tajnu njegove prehrane: Nema tu ništa skupo
Ključ njegovog uspjeha, između ostalog, je i u njegovoj prehrani, a njegov bivši kuhar Giorgio Barone otkrio je što jede jedan od najboljih nogometaša današnjice
Napadač Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo u subotu je postigao dva pogotka u prvoj utakmici nakon povratka u klub u kojem se proslavio. Portugalac je do sada osvojio pet Zlatnih lopti, a u 36. godini i dalje je u vrhunskoj formi.
Ključ njegovog uspjeha, između ostalog, je i u njegovoj prehrani, a njegov bivši kuhar Giorgio Barone otkrio je što jede jedan od najboljih nogometaša današnjice.
“Nema tu skupe hrane nego zdrave. Koristim organske i prirodne namirnice – ribu, piletinu, teletinu, jaja, avokado, kokosovo ulje i crnu rižu. Morate se brinuti o svom tijelu kao da se brinete o Ferrariju”, rekao je Barone.
Italijanski kuhar koji je živio u Ronaldovom domu dok je Portugalac igrao za Juventus objasnio je da se prehrana koju je konzumirao ovaj izvanredni napadač temelji na nemasnim proteinskim jelima, cjelovitim žitaricama i salatama.
Barone objašnjava da Ronaldo pokušava izbjegavati šećer, masnoće i ugljikohidrate, prenosi AS. Kao što je demonstirao ljetos na Evropskom prvenstvu, Ronaldo izbjegava i Coca-Colu.
Kokosovo ulje je bila jedna od ključnij namirnica koju je Barone koristio pri pripremi Ronaldovih jela.
“Kuham koristeći kokosovo ulje, a uz to je važno piti i puno vode”, objasnio je Barone, dodajući da je redovit odmor o jedenje u određeno vrijeme također bilo dio Ronaldove rutine.
“Naravno, uz sve to je i naporno trenirao, ali odmor je ključan kao i trening i prehrana”, naveo je Barone.