Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bio je milioner, a već 20 godina živi sa psom na pustom otoku

pusti otok334

David Glasheen (73) već 20 godina živi na pustom otoku, društvo mu pravi samo pas, a tvrdi kako nikad nije bio sretniji.

Prije nego se preselio na “Restoration Island”, maleni otok na sjevero-istoku Australije, bio je “težak” 28,4 miliona dolara, piše TheLadBible.

Bivši biznismen i stručnjak za nekretnine velik dio bogatstva izgubio je u velikom slomu berze 1987. godine. Deset godina kasnije odlučio je dignuti ruke od civilizacije, a društvo mu otad pravi samo mješanka Polly.

– Želim umrijeti ovdje, gdje bih drugo? Ovo je moj raj na zemlji. Kad sam došao ovdje bio sam “otrovan” željom za novcem. Novac truje ljude, a raspao mi se i brak”, rekao je povodom dvadesete godišnjice boravka na otoku.

“Kad ste sami nedostaju vam inteligentni razgovori i fizički kontakt drugih ljudi. Volio bih naći partnericu ili partnerice koje bi bile spremne posjetiti me nekoliko puta godišnje.”

“Omiljena stvar ovdje mi je uživanje u prirodi i miru”, govori. No, život u divljini nije lagan.
“Upadnete li ovdje u nevolju, manje više ste mrtvi. Morski krokodili su predivne životinje i volim ih, ali jako su opasni. Ovdje nema rutine i to je ono što volim – svaki je dan drugačiji”.

David je rođen u Sydneyu, a imao je svoju firmu za iskopavanje zlata u Papua Novoj Gvineji. Ubrzo nakon što ga je ostavila žena te inspiriran novom djevojkom i razgovorom s njom, počeo je istraživanje te ubrzo i preselio na otok. Zahvaljujući generatoru i solarnim panelima, može koristiti i internet. Jednom godišnje napušta otok kako bi se opskrbio.

“Ovdje ima zmija, paukova krokodila, ali je sigurnije nego u mnogim dijelovima svijeta kad čujete o terorističkim napadima”, zaključuje.