Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Zamrznuti” baletni pokreti Fuada Foče

fuad-foco

Izložbom “Veliki format” otvorit će se ovogodišnji, sedmi “Balet Fest”, a svečanost otvaranja predviđena je za četvrtak 22. septembar u galeriji Novi Hram.

U ambijentu Novog Hrama postavljena je izložba koja se sastoji od fotografija Fuada Foče i plakata za dosadašnjih sedam izdanja “Balet Festa”, koje potpisuje dizajner Emir Operta.

Fuad Fočo, fotoreporter “Dnevnog avaza” koji se svakog dana u okviru svog posla bavi aktuelnim političkim događajima, u baletu pronalazi smiraj i inspiraciju.

Njegove fotografije igrača, nastale na dosadašnjim izdanjima Balet Festa, dočaravaju ne samo savršenstvo poze, već i sav trud, rad i muku koje su prethodili onome što gledatelji vide na sceni.

Osim ove izložbe, Balet Fest nam donosi dva vrhunska scenska događaja. U ponedjeljak 26. septembra na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu imamo priliku vidjeti predstavu Priča o vojniku  u izvođenju Bitef Dance Company,  a u srijedu 28. septembra na programu je Gala koncert solista koji dolaze iz državnih baleta zemalja bivše Jugoslavije.