Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Traži se karta više: Krešimir Mišak ovog mjeseca u Sarajevu! 

kresimir-misak

U subotu 26. novembra ove godine gost grada Sarajeva bit će poznati hrvatski novinar, rock muzičar i pisac naučne fantastike Krešimir Mišak. Poznat je kao voditelj emisije ‘Na rubu znanosti’ koja se emitira na HRT-u.

Od 1988. godine radi u Obrazovnom i dječjem programu Hrvatskoga radija, a od 2002. godine na Hrvatskoj televiziji radi emisiju Na rubu znanosti. Piše pomalo i za razne novine, kao što su Zabavnik (nedjeljni prilog Jutarnjeg lista), Drvo znanja, Modra lasta, Svjetlost, Nexus, 7Dnevno i sl. Pisao je i o stripu (u Hrvatskom slovu, Kvadratu, Modroj lasti).

Prve koncerte je imao 1988. u KSET-u i Omladinskom centru. Odtada je snimio 6 albuma sa 4 različite grupe (Fantomi, Fantomi2, Građani, Virusi) i sudjelovao na nizu kompilacija. Danas je vokalist, gitarist i frontmen rock grupe Hakuna Matata. Prvi album ovog sastava zove se Antigravitacija, čija je promocija bila 16. januara 2007. u zagrebačkom klubu SAX.

Godine 1999. počeo je pisati naučnu fantastiku. Od tad je napisao desetak kratkih SF priča. Dvaput je dobio nagradu SFERA za najbolju SF priču: 2000. godine za priču “Svijet iduće sekunde” i 2005. za “Akvarij sa zlatnim ribicama”.

Zbirka SF priča Zvjezdani riffovi objavljena mu je 2005. godine, a u 2006. izdao je knjigu Telepatija i telekineza. Godine 2013. izdaje knjigu “Dečki, odjebite u skokovima” koja se bavi analizom svijeta u kojem živimo i koji je kontroliran od strane šačice moćnika koji raznim tehnikama obmane, postupnih koraka i plasiranjem lažnih vijesti od ljudskog roda stvaraju roblje.

Književno veče i druženje sa Krešimirom Mišakom bit će upriličeno u sarajevskom The Loft klubu, M.M. Bašeskije 6/VI, a sve detaljnije informacije o tome kako nabaviti kartu i šta će biti sadržaj književne večeri dostupne su vam na stranici ovog događaja Facebooku.