Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Torbić tražio 30.000 funti za fotografiju s Lovrenovom suprugom?

lovreni1

Većina aktera koja se posljednjih dana spominjala u aferi Lovren završila je na – policiji. Višesatni iskaz policiji u ponedjeljak je dala Anita Dražić, koja je u centru zanimanja medija dospjela nakon što je tabloid The Sun objavio priču iz koje proizlazi da je bila oteta, piše zagrebački Večernji list.

Za otmicu je, prema pisanju The Suna, Anita Dražić optužila Darija Torbića, čovjeka koji je navodno imao ljubavnu aferu s Anitom Lovren, suprugom nogometaša Dejana Lovrena.
Nakon što je The Sun detaljno opisao kako je Anita Dražić oteta te kako joj je Torbić prijetio pištoljem, Torbić je prvo dao izjavu medijima u kojoj je sve to porekao optuživši Anitu Dražić za ucjenu i njega te Marija Mamića i Anitu Lovren, a zatim se jučer u prisustvu svog advokata i sam zaputio u zagrebačku policiju.

Višesatni iskaz

Tamo je više sati davao iskaz o tvrdnjama Anite Dražić, a tokom jučerašnjeg dana poziv da se javi policiji dobila je i Marika Tomljanović Kiprijanovski, koja je u centar zanimanja medija dospjela jer s Torbićem ima dijete. I dok zagrebačka policija raspetljava ko u navedenoj priči laže, a ko govori istinu te provodi kriminalističko istraživanje, koje bi trebalo utvrditi je li Anita Dražić oteta, ako jest, ko ju je oteo te je li ko ucjenjivao Lovrenove, a ako jest, ko, priča se samo još više zapetljava.

Većina spomenutih aktera ima svoju verziju istine koju su preko posrednika voljni podijeliti s medijima. Iz krugova bliskih Aniti Dražić čuje se da je cijelu priču zakuhao Torbić, koji je htio kapitalizirati svoj odnos s Anitom Lovren. Prema tim izvorima, Torbić je, s još nekim zasad neimenovanim osobama, osmislio način kako da brzo dođe do novca te je iskoristio naivnost Anite Lovren, s kojom je duže vrijeme održavao ljubavnu vezu. Pokušavao ju je nagovoriti da se razvede od Lovrena, a u tom razvodu njoj bi pripalo 3,5 miliona funti, na što je Torbić, prema tvrdnjama osoba iz kruga Anite Dražić, bacio oko.

Isti izvor tvrdi da je Anita Dražić, kada je za to doznala, pokušala upozoriti Anitu Lovren. Kazala joj je da je Torbić iskorištava i da samo želi novac njenog supruga. No Anita Lovren sve je to ispričala Torbiću, koji je poludio te je zajedno sa svojim ocem oteo Anitu Dražić pred jednim zagrebačkim kafićem, tvrdi izvor blizak Aniti Dražić. Odvezli su je na Sljeme te su joj tamo satima prijetili. Nakon toga su je vratili u grad, a kako je neko prijavio da je oteta, navečer joj je na vrata došla policija. Ona je iz straha prvo sve zanijekala, nakon čega se odlučila skloniti na neko vrijeme iz Zagreba te je otišla u Beograd k prijatelju, doznaje se iz kruga bliskih Aniti Dražić.

Isti izvor tvrdi da Anita Dražić za svoju priču ima dokaz, odnosno mail koji je neko iz porodice Torbić slao The Sunu nudeći zajedničke fotografije Anite Lovren i Torbića.

The Sun odbio platiti

Za fotografije je traženo 30.000 funti, no The Sun im je to navodno odbio platiti. Novinare engleskog tabloida ipak je zainteresirala cijela priča, pogotovo nakon što se u njoj pojavila i navodna otmica. Priča je tada eksplodirala u javnosti, a odgovarajući na tvrdnje Anite Dražić, Torbić ju je optužio za – ucjenu. Medijima je, među ostalim, kazao da je Anita Dražić prvo pokušala ucijeniti Marija Mamića tražeći novac od njega kako kompromitirajuće fotografije Anite Lovren ne bi dospjele u javnost. Torbić je u izjavi za medije tvrdio da joj Mario Mamić novac nije dao, a Mario Mamić, upitan jučer za komentar cijele priče, samo je kratko kazao:

– Ništa o tome ne znam.

U izjavi za medije Torbić je naveo i da je Anita Dražić pokušala ucijeniti i njega te Anitu Lovren, te da joj je Anita Lovren dala novac. Je li ta tvrdnja istinita ili nije, utvrđivat će policija, i to nakon što razgovara sa svim sudionicima priče.

No osim što Torbić Anitu Dražić optužuje za ucjenu, iz kruga bliskih mu osoba mogu se čuti i nimalo laskavi opisi njenog karaktera. Torbićevi poznanici tako Anitu Dražić opisuju kao osobu koja se cijelog života kretala na rubu kriminala. Tvrde i da je ona preko Torbića, kojeg poznaje godinama i s kojim je bila u prijateljskim odnosima jer je živjela u blizini njegove majke, pošto-poto pokušavala doći do Anite Lovren.

Razlog tome, prema tvrdnjama ljudi bliskih Torbiću jest, što je od Anite Lovren htjela izvući novac. Šta je u tim navodima i međusobnim optuživanjima na relaciji Anita Dražić – Dario Torbić istina, a šta laž, teško je reći. Barem dok policija ne priopći ima li u najnovijoj sapunici iz života bogatih i slavnih elemenata kaznenog djela koje bi kojeg od sudionika priče mogao odvesti u Remetinec.