Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ogromni piton ušao u kuću i pokušao pojesti papagaja

kavez

Melvina Yapa iz Singapura probudilo je vrištanje njegove žene i kućne pomoćnice iz dnevnog boravka.

Kada je, zajedno sa svojom 10-godišnjom kćerkom, došao provjeriti šta se događa, imao je što za vidjeti. Na kavez njihove papige nalazio se metar i pol dugačak piton.

“Naša kućna pomoćnica išla je očistiti papigin kavez. Zmija je bila tačno ispred nje, ali  nije ju vidjela dok je nije ugledala moja žena i viknula: Zmija!’, ispričao je Yap i dodao da je onda nastala panika.

Piton se omotao oko kaveza, a papigica se privila uz suprotan dio krletke. Yap je ostao smiren te je pomoću štapa stavio zmiju u vreću i pozvao službu za spašavanje životinja.

Yap je ispričao za BBC kako je papiga neozlijeđena, ali da je bila prestravljena. Zmiju su kasnije prebacili u nekorišteni akvarij kako se ne bi ugušila, a na pohvale kako se brzo snašao rekao je da je samo htio staviti situaciju pod kontrolu i zaštititi porodicu.

“Kad sam je ulovio shvatio sam da se zmija više prepala nas, nego mi nje. Bila je u obrambenom stavu, omotala se i pokušala se zaštititi”, ispričao je i dodao da ih je bilo manje strah kad su shvatili da se radi o pitonu, koji nema otrovan ugriz.

https://www.youtube.com/watch?v=ow1pkCJF2PA