Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

indija

Nakon 56 godina pronađeno tijelo muškarca koji je poginuo u avionskoj nesreći

Foto: X
Thomas Cherian

Cherian se nalazio među 102 putnika u avionu vazduhoplovnih snaga Indije koji se srušio 1968. zbog loših vremenskih uslova u planinskom regionu

Porodica Thomasa Cheriana, koji je poginuo prije 56 godina u avionskoj nesreći u Indiji, poslije više decenija čekanja primila je vijest da je njegovo tijelo pronađeno.

Neočekivane vijesti dobili su iz policijske stanice u južnoj indijskoj državi Kerala, odakle je Thomasu Thomasu javljeno da je tijelo njegovog starijeg brata najzad pronađeno, prenio je BBC.

Cherian se nalazio među 102 putnika u avionu vazduhoplovnih snaga Indije koji se srušio 1968. zbog loših vremenskih uslova u planinskom regionu. Godinama se avion vodio kao nestao a njegova sudbina je bila nepoznata.

Brat: Sad mogu da dišem

Tim planinara pronašao je, međutim, 2003. tijelo jednog od stradalih putnika.

Nakon toga, organizovano je više potraga vojske tokom kojih je pronađeno još osam tijela, a 2019. u planinama u regionu Kašmira nađena je i olupina aviona.

Avionska nesreća iz davne 1968. još jednom je privukla pažnju javnosti, pošto je indijska vojska našla još četiri tijela među kojima i Cherianovo.

Njegov mlađi brat izjavio je nakon što je primio tu vijest da se osjetio kao da je gušenje dugo 56 godina iznenada nestalo.

-Konačno sam mogao opet da dišem, ispričao je on.

Thomas Cherian je imao samo 22 godine u vrijeme nesreće, a vojnim avionom je krenuo na svoje prvo postavljenje na terenu u regionu Himalaja zvanom Leh.

Kada je prvo tijelo stradalih u udesu pronađeno 2003, njegovo ime je konačno uklonjeno sa spiska nestalih i navedeno je da je poginuo.