Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Cijeli razred se ispisao iz škole zbog jednog nasilnog učenika, on sam ostao u odjeljenju

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Roditelji su se od početka godine obraćali direktorici, Gradskom uredu za obrazovanje, Ministarstvu obrazovanja, Agenciji za odgoj i obrazovanje, pravobraniteljici, ali bez ikakvog zadovoljavajućeg rješenja

U jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi ovoga se ljeta gotovo cijeli razred, točnije 14 učenika, ispisalo iz razreda, a u 4. razred kreće samo jedan učenik.

Kako javljaju hrvatski mediji, to se dogodilo u razredu gdje je 9-godišnji dječak mjesecima zlostavljao svoje vršnjake, a o čemu se već pisalo u medijima.

Dječak zlostavljač je jedini koji je u razredu ostao.

Roditelji su se od početka godine obraćali direktorici, Gradskom uredu za obrazovanje, Ministarstvu obrazovanja, Agenciji za odgoj i obrazovanje, pravobraniteljici, ali bez ikakvog zadovoljavajućeg rješenja. Slali su dopise i molbe nekad i na 20 službenih adresa dnevno, a odgovore u pravilu nisu dobivali.

Podsjetimo, taj je dječak bio izdvojen s nastave ali je i dalje boravio u školi. Bio je smješten u biblioteku i pratio je nastavu online na računalu, a uz njega je stalno jedan učitelj.

Dječak je svoje vršnjakinje “častio” izrazima poput “začepi gubičetinu”, “kurvo”, “lešinarko”, “debela kravo”. Također, djevojčice je maltretirao, zlostavljao i seksualno uznemiravao, a snimao ih je i mobitelom. Isto je činio i dječacima, a pritom ih je jako udarao po leđima i šakom u glavu u nekoliko navrata, a znao je i prijetiti da će nastradati njihovi roditelji, prenose hrvatski mediji.