Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ulaz besplatan

“Zerdelija” zatvara ljetni rođendanski program OKC-a Abrašević

zerdelija okc abrašević
Foto: OKC ABRAŠEVIĆ

Vjerujemo kako će se Zerdelija svojim angažmanom ubrzo upisati među najpoznatije izvođače tradicijske muzike u regiji, naveli su iz OKC-a Abrašević

Ljetni rođendanski program upriličen povodom 20 godina OKC-a Abrašević zatvorit će nastup benda Zerdelija koji će biti upriličen 25. augusta u 21 sat.

Zerdelija je sastav mlađih mostarskih izvođačica/a okupljenih oko sugestivnog i duhovnog vokala Tijane Bašić i suptilne akustične gitare Marije Raspudić. Sviraju tradicionalnu muziku sa Balkana i šireg slavenskog govornog područja. Svojim obradama tradicionalnih pjesama svih naroda koji naseljavaju ovo kulturno bogato područje, nastoje na originalan način prenijeti bezvremensku ljepotu muzike sa Balkana i muzike svojih slavenskih predaka.

Pjesme koje sviraju na najbolji mogući način odražavaju duh vremena i običaje iz prošlosti, u novom, modernom ruhu.

Vjerujemo kako će se Zerdelija svojim angažmanom ubrzo upisati među najpoznatije izvođače tradicijske muzike u regiji, naveli su iz OKC-a Abrašević.

Zerdelija će zatvoriti ljetni rođendanski program “20 godina OKC Abrašević” 25. augusta, i to kao trio, Tijani i Mariji na perkusijama će se pridružiti Tarik Guzin.

Ulaz je besplatan, a koncert je podržan kroz projekt Mostar: Prostori koji pokreću, saopćili su organizatori.