Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Ljepota sa svrhom"

Za Miss Federacije BiH takmiči se 30 djevojaka, izbor će se održati u Živinicama

Foto/ Direkcija izbora Miss BiH

S ovogodišnjim kandidatkinjama, Direkcija izbora Miss BiH obrađuje i promovira temu: “Mladi i poduzetništvo”

Na području cijele Bosne i Hercegovine održavaju se kvalifikacije izbora “Miss BiH za Miss svijeta”, a izbor “Miss Federacije 2024.” održat će se 22. septembra u Živinicama (Bosanski kulturni centar).

Kako je najavljeno, 30 djevojaka iz cijele Federacije BiH takmiči se za titulu “Miss Federacije BiH” i plasman u veliko državno finale 27. izbora “Miss BiH za Miss svijeta 2024”.

“Ovo je manifestacija od šireg značaja i s pravom nosi epitet ‘Ljepota sa svrhom’ gdje se svake godine u sklopu programa Miss BiH obrađuju i promoviraju opće korisne teme za društvo i zajednicu.

Ovom prilikom u tv prenosu uživo (Federalna TV) izbora Miss Federacije gledatelji će moći vidjeti i brojne turističke potencijale ovoga kraja Tuzlanskog kantona i grada Živinice, koji je u svom snažnom razvoju pozitivan primjer kao grad s perspektivom za mlade, grad poduzetnih ljudi i prirodne ljepote”, saopćili su organizatori.

Dodatno, s ovogodišnjim kandidatkinjama, Direkcija izbora Miss BiH obrađuje i promovira temu: “Mladi i poduzetništvo”.

Kako kažu, cilj je podizati svijest o poduzetničkoj atmosferi, razvijati pozitivne trendove kod mladih, da se osnaži njihova strast, da rade ono što vole, da strast bude njihov pokretač i održi ih motiviranim da prevladaju sve izazove u pokretanju svojih vlastitih biznisa.