Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u 72. godini

Umro je Borislav Đorđević, popularni Bora Čorba

Foto: Pixsell/Arhiv

Đorđević je bio glavni vokal i tekstopisac sastava „Riblja čorba“ od osnivanja 1978. godine. Prije toga, bio je član grupa „Suncokreti“ i „Rani mraz“

Rock muzičar, pjevač i tekstopisac, Bora Đorđević, preminuo je u 72. godini javlja RTS. On je prošlog mjeseca hospitalizovan u Kliničkom centru Ljubljana. Njegov menadžer Bane Obradović je naveo da je bio intubiran zbog komplikacija uzrokovanih hroničnom opstruktivnom bolešću pluća.

Ostat će upamćen kao jedan od najplodonosnijih stvaralaca rock muzike i tvorac nekih od najvećih hitova na ovim prostorima, poput „Lutka sa naslovne strane“, „Dobro jutro“, „Pogledaj dom svoj anđele“, „Ostani đubre do kraja“, „Kad padne noć“…

Borislav Đorđević ostavio je neizbrisiv trag na srpskoj, ali i regionalnoj muzičkoj sceni.

Poznat po nadimku Bora Čorba, rođen je u Čačku 1. novembra 1952. godine. Đorđević je bio glavni vokal i tekstopisac sastava „Riblja čorba“ od osnivanja 1978. godine. Prije toga, bio je član grupa „Suncokreti“ i „Rani mraz“.

Bora Čorba je bio jedan od najpoznatijih muzičara srbijanske i jugoslovenske rock scene.

Popularnost grupe „Riblja čorba“ zasnivala se na provokativnim društveno-orijentisanim numerama, a Bora je postao jedan od najkontroverznijih muzičara u Jugoslaviji.

Iz braka sa Draganom Đorđević, ima sina Borisa. Po drugi put se 2009. godine oženio Aleksandrom koju je upoznao na turneji u SAD, ali su se razveli posle četiri godine braka.