Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u 94. godini

Umrla američka glumica Gena Rowlands

Foto: Arhiv

Službeni uzrok smrti nije naveden, ali je glumičin sin Nick Cassavetes u junu rekao da je bolovala od Alzheimerove bolesti zadnjih pet godina

Gena Rowlands, nagrađivana američka glumica najpoznatija po glumi u filmovima svojeg prvog supruga, redatelja Johna Cassavetesa, umrla je u srijedu u 94. godini, prema izvješćima američkih medija.

Rowlands je umrla okružena porodicom u svojem domu u Indian Wellsu u Kaliforniji, objavio je američki časopis TMZ.

Službeni uzrok smrti nije naveden, ali je glumičin sin Nick Cassavetes u junu rekao da je bolovala od Alzheimerove bolesti zadnjih pet godina, piše New York Times.

Suprug umro od alkoholizma

Rowlands je glumila u 10 filmova Johna Cassavetesa, a s njim je bila u braku gotovo 35 godina do njegove smrti 1989. godine.

Godine 1989. Cassavetes je umro od zatajenja jetre nakon godina alkoholizma. Rowlands je nastavila snimati filmove, a radila je i za televiziju, osvojivši četiri Emmyja.

Ona i Cassavetes imali su troje djece, od kojih su svi nastavili raditi na filmu i televiziji. Njezin sin Nick 2004. je režirao “Bilježnicu” gdje ona igra uz Ryana Goslinga i Rachel McAdams.

Godine 2012. udala se za umirovljenog biznismena Roberta Forresta i 2015. dobila je počasnu nagradu Akademije, iste godine kada se povukla iz glume.