Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

domaći brendovi

Travnik Fashion Weekend održan pod sloganom ‘Moda u srcu BiH’

travnik fashion week
FOTO: Fena

Posjetitelji su imali priliku uživati u revijama najnovijih kolekcija domaćih dizajnera

U organizaciji Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku, u petak je u Centru za kulturu općine održan 1. Travnik Fashion Weekend uz slogan “Moda u srcu Bosne i  Hercegovine”.

Organizacija Travnik Fashion Weekenda dovela je Travnik u epicentar modnog dešavanja i zahvaljujući renomiranim bh. dizajnerima i modnim brendovima događaj je privukao pažnju modnih entuzijasta iz čitave Bosne i Hercegovine, saopćili su organizatori.

Posjetitelji su imali priliku uživati u revijama najnovijih kolekcija domaćih dizajnera: Emina Husedžinović-Ibrahimović, Adnan Hajrulahović “Haad”, DRESSCODE, Albina  Šabić „X.O.S“, Ninela Memić „NM DESIGN“, Bellissima, Optika Vizija, Sanela Alihodžić „Budi Svoja“, Jurija Milović „L'adorant“ i Mirela Džinić „Senses“.

Ovogodišnji Travnik Fashion Weekend nije samo bio prilika za predstavu kreativnosti i stila, već i platforma za promociju lokalnih talenata i brendova što je potvrda Travnika kao prijestolnice tekstila kojoj ovakvi događaji vraćaju nekadašnji sjaj. 

Azra Patković, poznata bosanskohercegovačka manekenka koja je svoju karijeru izgradila na svjetskim modnim pistama, odlučila je svoj honorar od učešća na TFW-u donirati humanitarnom udruženju “Sreća za sve” iz Travnika koje ima za cilj pružiti podršku djeci s poteškoćama u razvoju, ali i njihovim roditeljima kroz svoj rad i djelovanje. Ček u iznosu od 2000 KM predstavnicima Udruženja uručili su načelnik općine Travnik Kenan Dautović i manekenka Azre Patković.

“Travnik Fashion Weekend je dokaz da moda može biti pokretač razvoja i inspiracija za mlade talente, a ujedinjeni svi zajedno možemo puno doprinijeti održivosti tekstilne i modne industrije i njenog unapređenja”, izjavila je prof. dr. Amra Tuzović, predsjednica organizacijskog odbora.

“Ove godine revitalizirali smo modnu scenu i industriju u srcu Bosne i Hercegovine, uz ovu nezaboravnu modnu priču koju nastavljamo, inspirirani podrškom, željom i potrebom da Travnik Fashion Weekend postane mjesto modnog okupljanja”, rekao je Amar Migalo, kreativni direktor Travnik Fashion Weekenda.

Događaj je realiziran uz podršku generalnog pokrovitelja Vlade Srednjobosanskog kantona.