Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drama ne prestaje

Trailer za Snjeguljicu ima milion dislajkova na YouTubeu

snjeguljica
FOTO: Screenshot

Film je bio predmet kontraverzi poput odabira Rachel Zegler za ulogu Snjeguljice

Drama oko nove Snjeguljice ne prestaje. Sljedeće godine izlazi remake Disneyjevog animiranog filma Snjeguljica i sedam patuljaka iz 1937. godine, koji se ujedno djelomično temelji na bajci Snjeguljica i sedam patuljaka braće Grimm iz 1812. godine.

No, čini se da niko ovime nije oduševljen.

Trailer za novu Snjeguljicu objavljen je prije tri sedmice. Za to vrijeme prikupio je više od 9 miliona pregleda, ali i nevjerovatnih milion dislajkova naspram samo 80-ak hiljada lajkova.

Ljudi su u komentarima jasno dali do znanja što misle o ovom remakeu. 

Filmu se niko ne veseli

“Pogledao sam trailer samo jer sam vidio da ima milion dislajkova i želim biti dio te zajednice”, “Jedino dobro što je Disney napravio ovim trailerom je što je ostavio otvorene komentare”, “Konačno su uspjeli. Napravili su film koji niko neće poželjeti ilegalno gledati na internetu”, “Komentari su zabavniji od trailera”, “Disney radi na miru u svijetu jer su napravili nešto što mi svi mrzimo”, “Uništavate djetinjstvo”, neki su od komentara.

U remakeu glume Rachel Zegler kao Snjeguljica i Gal Gadot kao Zla kraljica. Reditelj je Mark Webb, a scenarij su napisale Greta Gerwig i Erin Cressida Wilson. Iako je riječ o adaptaciji, film će imati malo drukčiju priču. Kako navodi Variety, zvijezde filma Rachel i Gal potvrdile su da Snjeguljicu ovaj put neće spasiti princ.

Film je bio predmet kontraverzi poput odabira Rachel Zegler za ulogu Snjeguljice. Rachel je odgovorila na kritike rekavši da “više nije 1937.”. “Snjeguljicu neće spasiti princ. Ona neće sanjati o pravoj ljubavi. Ona sanja da postane vođa”, rekla je.

Premijera novog filma zakazana je za mart sljedeće godine.

Inače, Snjeguljica i sedam patuljaka iz 1937. smatra se najvažnijim Disneyjevim filmom jer je njegov uspjeh pomogao kompaniji da postane jedna od vodećih kreativnih sila 20. stoljeća. To je također jedan od najvažnijih filmova dosad jer je riječ o prvom dugometražnom animiranom filmu u istoriji.