Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Gdje ljubav stanuje”

Spot za novu pjesmu Berina Buturovića sniman na tri kontinenta

Gdje ljubav stanuje Berin Buturovic

Berin nastavlja vrijedno nastupati sa svojom velikom ekipom, a uskoro će publiku počastiti nastupima u Mostaru, Jajcu, Konjicu, Bihaću, Sarajevu, kao i na brojnim privatnim zabavama

Bosanskohercegovački pjevač Berin Buturović premijerno je predstavio još jednu pjesmu “Gdje ljubav stanuje”, čijim će latino ritmom dodatno zagrijati ljetne dane.

– Čak i otvoren dlan, poneku tajnu sakrije, ljubav ne treba plan – stihovi su nove pjesme  „Gdje ljubav stanuje“. 

Nakon balade “Ni mrvu slabosti”, koja je objavljena prije mjesec dana, Berin se ovaj put predstavlja u potpuno drugačijem svjetlu u odnosu na ranije objavljene pjesme. 

– Imao sam odlične saradnike na prethodnom singlu te je prirodan slijed nastavak saradnje na novim pjesmama sa provjerenim timom čiji član je i Kenan Buturović, koji je i za ovu pjesmu napisao muziku i tekst. Sjajni Dino Šukalo je ponovo bio zadužen za produkcijski dio i aranžman, kao i za sve odsvirane gitarske dionice, a svoj doprinos u snimanju pjesme su još jednom dali moje kolege i provjereni bh. muzičari: Anes Beglerbegović (bubanj i udaraljke), Edvin Hadžić (bass gitara), Adis Sirbubalo (klavir i hammond), Aida Mušanović Arsić i Alen Lemešević (prateći vokali). Mix i mastering pjesme je radio Borjan Milošević – otkriva Berin. 

Pod rediteljskom palicom Harisa Dubice

Ono što je unikatno jeste da je spot za pjesmu sniman na čak tri kontinenta pod rediteljskom palicom proslavljenog bh. scenariste i reditelja Harisa Dubice.

U spotu preovladavaju fantastični kadrovi iz Melbourna, Los Angelesa i Beograda sa velikom ekipom učesnika. Glavnu žensku ulogu u spotu odigrala je poznata bh. manekenka i glumica Dajana Gudić, koja živi i radi u Los Angelesu.

– Zaista sam uživao u snimanju kadrova u Australiji u kojima možete vidjeti neke od lokacija po kojima su Melbourne i savezna država Victoria prepoznatljivi, kao što su magični Dvanaest apostola, željeznička stanica Flinders, koja je zaštitni znak Melbourna, Albert Park u kojem se vozi utrka Formule 1 za Veliku nagradu Australije i mnoge druge. Također, neobičnim kadrovima i igrama sjena smo željeli da prikažemo da je ljubav univerzalan osjećaj, u svim svojim oblicima. Sve to je upotpunila markantna Dajana Gudić kadrovima iz Kalifornije. Ona je uspješna manekenka i glumica koja se pojavila u nekoliko holivudskih filmova, među kojima je “All-Star Weekend” Jamieja Foxxa. U njemu su glumili i Gerard Butler, Robert Downey Jr., Benicio Del Toro, Jesszica Szohr…Iskreno se nadam da će publika uživati u pjesmi i spotu u ovim predstojećim ljetnim mjesecima – kaže na kraju Buturović.

Gdje ljubav stanuje Berin Buturovic

Berin nastavlja vrijedno nastupati sa svojom velikom ekipom, a uskoro će publiku počastiti nastupima u Mostaru, Jajcu, Konjicu, Bihaću, Sarajevu, kao i na brojnim privatnim zabavama.