Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

podrška bh. glumcu

Sergej Trifunović poručio Feđi Štukanu: “Tako se bori za majku Srbiju”

Foto: X

Nakon ove objave uslijedili su brojni komentari, a iako se našao i poneki negativan, uglavnom su preovladavali oni pozitivni na kojima se Štukan i sam zahvalio

Srbijanski glumac Sergej Trifunović pružio je podršku bh. glumcu i piscu Feđi Štukanu koji je u nedjelju zadržan na beogradskom aerodromu, a prvim letom u ponedjeljak deportovan za Sarajevo.

Naime, Trifunović je na Instagramu podijelio fotografiju, tačnije, screenshot razgovora sa Štukanom u kojem mu je uz link njegovog intervjua poslao i poruku: “Tako se bori za majku Srbiju”, uz mnoštvo emotikona koji simbolizuju podršku.

Nakon ove objave uslijedili su brojni komentari, a iako se našao i poneki negativan, uglavnom su preovladavali oni pozitivni na kojima se Štukan i sam zahvalio.

Inače, o Štukanovom slučaju je pisao i britanski Guardian u čijem intervjuu je ovaj bh. glumac i pisac poručio da u Srbiji ne postoji sloboda govora.

Podsjećamo, u nedjelju su Štukana zadržali na aerodromu u Beogradu nakon što su mu pogledali pasoš gdje je u računaru stavljena oznaka da postoji negativna procjena zbog postojanja sigurnosnog rizika uslijed čega nije ni mogao ući u Srbiju.

-To se čekalo da se nešto pokrene, a imam osjećaj da je to tinjalo dugo godina kod nacionalista. Čekalo se nešto da se to ocrni, ne vidim nikakav drugi razlog da se proglasim nacionalnom prijetnjom po sigurnost. To nema veze sa zdravim razumom. To sada znači da kao prijetnja po srpsku sigurnost, a nije objavljen nikakav rok do kada to traje. Mislio sam da je godina dana, a godina je prošla. Da li je pet ili deset, nemam pojma, rekao je Štukan po povratku u Sarajevo.