Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kraj ljubavi

Razvod Lopez i Afflecka će biti skup

jennifer lopez ben affleck
FOTO: Screenshot
Jennifer Lopez i Ben Affleck

Dok su Lopez (55) i Affleck (52) trenutno u procesu posredovanja s čuvenom advokaticom za razvode Laurom Wasser (njeni prošli klijenti uključuju Kim Kardashian i Kevina Costnera), prema izvoru, “postoje neke nedoumice oko finansija.”

Ljubav ne košta ništa, ali razlaz Jennifer Lopez i Bena Afflecka mogao bi biti skup.

Njihov razvod “ima potencijala da postane gadan”, prema izvoru koji potvrđuje da slavni par nije imao predbračni ugovor kada su pobjegli i vjenčali se u Las Vegasu 2022. godine.

Potencijal da postane gadan

Dok su Lopez (55) i Affleck (52) trenutno u procesu posredovanja s čuvenom advokaticom za razvode Laurom Wasser (njeni prošli klijenti uključuju Kim Kardashian i Kevina Costnera), prema izvoru, “postoje neke nedoumice oko finansija.”

U zahtjevu slavne pjevačice za razvod od 20. augusta – koju je podnijela na dvogodišnjicu proslave vjenčanja nje i Afflecka na njegovom imanju – napisala je da joj je njihova imovina bila “nepoznata” kada je podnijela zahtjev.

Prema državnom zakonu Kalifornije, samo prihod koji su Lopez i Affleck zaradili ili imovina koju su stekli tokom svoje dvogodišnje zajednice smatrat će se zajedničkom imovinom i podložnom podjeli.

Međutim, to nije mali iznos – kupili su vilu na Beverly Hillsu 2023. (koju su u julu stavili na prodaju za 68 miliona dolara), a oboje su navodno zaradili milione kroz filmove i reklame tokom zajedničkog života.

Dok Lopez i Affleck pokušavaju riješiti novčane probleme, izvori su podijelili nove pojedinosti o okolnostima njihovog razlaza, za koji su upućeni rekli da je djelomično posljedica njihovog vrlo različitog karaktera.

Oboje zadovoljni

U zahtjevu za razvod Lopez, koja s još jednim bivšim suprugom Marcom Anthonyjem ima 16-godišnje blizance Maxa i Emme, kao datum rastanka navela je 26. april, kada je u okolini New Yorka snimala film “Kiss of the Spider Woman”, a Affleck se vratio u Los Angeles.

“Ben je počeo seliti svoje stvari iz njihovog zajedničkog doma dok je Jennifer bila u New Yorku u aprilu”, kaže izvor, dodajući da je više nije odgovarao na poruke i pozive.

Affleck – koji dijeli djecu Violet (18), Seraphinu (15) i Samuela (12) s bivšom suprugom, također slavnom glumicom Jennifer Garner – također je u julu kupio kuću vrijednu 20 milijuna dolara.

Treći izvor kaže da se Affleck “polako” useljava u svoj novi stan i razmišlja o budućnosti.

“Zadovoljan je kako ide. On je tamo gdje želi biti u susjedstvu koje voli. Jako je fokusiran na pozitivne stvari”, kaže izvor.

Kao i Lopez, prema izvoru koji poznaje zvijezdu.

Uprkos kraju braka s Affleckom, “još uvijek se osjeća sretnom – okružena je porodicom, prijateljima”, kaže izvor.

“Razvod joj teško pada, ali uvijek nađe načina da krene naprijed”, dodaje izvor.