Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jurassic World Rebirth

Poznate su glavne uloge u novom nastavku Jurskog svijeta

jurski svijet scarlet

Film režira Gareth Edwards prema scenariju originalnog pisca Jurskog parka Davida Koeppa

Konačno je otkriven naziv najnovijeg filma iz poznate franšize Jurski svijet (Jurassic World). Novi film nastao je u saradnji Universal Picturesa i Amblin Entertainmenta, zove se Jurassic World Rebirth, a objavljeno je i prvih nekoliko fotografija iz nadolazećeg nastavka.

U filmu glavne uloge imaju Scarlett Johansson, Jonathan Bailey i Mahershala Ali, a radnja prati neustrašiv tim koji se utrkuje kako bi osigurao uzorke DNK od tri najveća stvorenja na kopnu, moru i u zraku. Sve se odvija pet godina nakon događaja iz Jurassic World Dominiona, u kojem se ekologija planeta pokazala uglavnom nepovoljnom za dinosaure. Oni koji su preživjeli nalaze se u izoliranim ekvatorijalnim područjima s klimom nalik onoj u kojoj su nekoć napredovali. Tri najveća stvorenja te tropske biosfere imaju ključ za lijek koji će donijeti čudesne koristi čovječanstvu, prenosi Deadline.

Scarlett Johansson glumi Zoru Bennett, vještu stručnjakinju za tajne operacije, angažiranu da vodi tim u strogo povjerljivoj misiji. Kada se Zorin tim susretne s porodicom čiji su brod potopili vodeni dinosauri, svi se nađu nasukani na otoku, na kojem se suočavaju s mračnim, šokantnim otkrićem koje je desetljećima bilo skriveno od svijeta.

Jonathan Bailey je paleontolog dr. Henry Loomis, a Mahershala Ali je Zorin pouzdani vođa tima Duncan Kincaid. Ostale uloge uključuju Ruperta Frienda, Manuela Garcíju-Rulfa, Lunu Blaise, Davida Iacona, Audrinu Mirandu i druge glumce, prenosi Deadline.

Film režira Gareth Edwards prema scenariju originalnog pisca Jurskog parka Davida Koeppa.

Također, iz Universala su na društvenim mrežama, osim fotografija, objavili i kratak videozapis kojim su najavili novi film i otkrili kako će se zvati.