Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alessandra Mele

Norveška zvijezda odustala od čitanja bodova na Evroviziji, pa objasnila svoju odluku

alessandra mele
Foto: Screenshot/ YouTube

Pjevačica Alessandra Mele svoju je odluku pojasnila u videoporuci objavljenoj u subotu na Instagramu

Nekoliko sati prije početka finalne večeri Eurosonga norveška spikerica, prošlogodišnja predstavnica te zemlje Alessandra Mele, koja je trebala čitati dodijeljene bodove, povukla se i odustala od predviđenog zadatka.

Pjevačica Alessandra Mele svoju je odluku pojasnila u videoporuci objavljenoj u subotu na Instagramu, kao razlog navevši izraelske operacije u Pojasu Gaze.

“Ondje je u tijeku genocid”, rekla je 21-godišnjakinja na engleskom jeziku. “Otvorite oči. Otvorite srce. Neka vas ljubav dovede do istine.”

Eurovizijski moto “Ujedinjeni muzikom” razlog je zbog kojega se bavi muzikom, rekla je Mele, dodavši da su “to trenutno samo prazne riječi.”

Rasturila je lani na Eurosongu

Pjevačica koja ima i talijanske korijene na prošlogodišnjem je Eurosongu pjesmom Queen of Kings osvojila peto mjesto za Norvešku.

Očekuje se da će ju zamijeniti voditeljica Ingvild Helljesen s javne televizije NRK. Po informacijama NRK-a i švedske televizije SVT, krizni sastanak nakon Meleine odluke održan je u švedskome gradu Malmöu, gdje se događaj i održava.

Predstavnici Irske, Švicarske i Grčke ranije danas nisu učestvovali u tradicionalnoj paradi zastava zemalja finalistica. Irkinja, koja nastupa pod imenom Bambie Thug, više je puta dosad kritikovala učestvovanje izraelske pjevačice Eden Golan.