Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"The Howard Stern Show"

Neil Patrick Harris otkrio koliko je zarađivao u seriji “Kako sam upoznao vašu majku”

Neil Patrick Harris
FOTO: Screenshot
Neil Patrick Harris

Samo sam htio da se moj tim bori za mene kako bih u novoj sezoni dobio plaću koju zaslužujem, dodao je Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris gostovao je u emisiji The Howard Stern Show tokom koje je otkrio koliko je zarađivao na seriji Kako sam upoznao vašu majku (How I Met Your Mother).

Kako sam upoznao vašu majku jedan je od najpopularnijih serija 2000-ih. Serija je imala devet sezona i prikazivala se na televizijskom kanalu CBS od 2005. do 2014. godine. Iako je prvih nekoliko sezona oduševilo kritičare, kasnije sezone dobivale su osrednje ocjene.

Serija je pratila arhitekta Teda Mosbyja (Josh Radnor) koji je svojoj djeci prepričavao dogodovštine iz mladosti kako bi im objasnio kako je upoznao njihovu majku.

Tedov najbolji prijatelj Barney

Harris je u seriji utjelovio Tedovog najboljeg prijatelja Barneyja – bogatog ženskaroša koji nije zainteresiran za ozbiljne veze i koji voli lagati i preuveličavati stvari jer je nesiguran oko svog djetinjstva.

Glumac je tokom intervjua s Howardom Sternom otkrio da je za vrijeme zadnje sezone serije zarađivao 250.000 američkih dolara po epizodi. Iako je Stern mislio da će glumac zarađivati više u zadnjoj sezoni serije, Harris je rekao da je bio zadovoljan svojom plaćom.

“Šališ se? Naravno da sam bio sretan s 250.000 dolara sedmično”, izjavio je Harris te dodao da su svi glavni glumci, uključujući Josha Radnora, Jasona Segela, Cobie Smulders i Alyson Hannigan, imali istu plaću tokom devete sezone serije.

Pokušao dogovoriti veću plaću

No, priznao je da je tokom pregovora koji su se dogodili negdje između četvrte i pete sezone pokušao dogovoriti veću plaću. Njegovi kolege nisu bili zadovoljni tim potezom jer su htjeli imati grupne pregovore kako bi se pobrinuli da su svi jednako plaćeni.

“Činilo mi se da smo u to vrijeme svi imali individualne karijere”, objasnio je Harris, prenosi Unilad. “A kada dobijete vlastitog agenta, menadžera i advokata, razvijete nekakvu vezu s njima i oni daju sve od sebe kako bi se pobrinuli za vašu finansijsku budućnost.”

“Nisam pokušavao uzeti tuđi novac. Samo sam htio da se moj tim bori za mene kako bih u novoj sezoni dobio plaću koju zaslužujem”, dodao je Neil Patrick Harris.