Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

76. po redu

Nagrade Emmy: Najbolja dramska serija “Shogun”, najbolja humoristička”Hacks”

Foto: IMDB

Riječ je o prvoj seriji na japanskom jeziku nominiranoj za nagradu Emmy za najbolju dramsku seriju i tek drugoj nominiranoj neengleskoj seriji nakon korejske uspješnice “Igra lignje”

Serija “Shogun” proglašena je najboljom dramskom serijom na 76. dodjeli televizijskih nagrada Emmy u ponedjeljak u Los Angelesu, a za najbolju humorističnu nagradu je dobila serija “Hacks”.

Serija “Shogun” odnijela je nagrade i za najboljeg glavnog glumca te glumicu u dramskoj seriji – dobili su ih Hiroyuki Sanada i Anna Sawai.

Serija se temelji na istoimenom romanu James Clavella iz 1975. o događajima i ličnostima iz Japana u 17. stoljeću.

Prva serija na japanskom jeziku nominirana za Emmy

Radnja prati dvojicu ambicioznih muškaraca iz različitih krajeva svijeta: Johna Blackthornea (Cosmo Jarvis), engleskog mornara koji je doživio brodolom kod Japana, i Yoshiija Toranagau (Hiroyuki Sanada), samurajskog vojskovođu.

Riječ je o prvoj seriji na japanskom jeziku nominiranoj za nagradu Emmy za najbolju dramsku seriju i tek drugoj nominiranoj neengleskoj seriji nakon korejske uspješnice “Igra lignje”.

“Hacks”, serija o komičaru i piscu od 70 i nešto godina, pobjednik je u kategoriji najbolje humoristične serije, dok je Netflixov “Baby Reindeer”, jeziva priča o barmenu kojeg uhodi mušterija, proglašena najboljom antologijskom serijom.

Serija “The Bear” je osvojila tri od četiri glumačke nagrade Emmy u kategoriji komedija – za najboljeg glumca u komediji (Jeremy Allen White), za sporednog glumca (Ebon Moss-Bachrach) te za najbolju sporednu glumicu u komediji (Liza Colón-Zayas).

Emmy za glavnu ulogu u komediji osvojila je Jean Smart, za ulogu ambiciozne stand-up komičarke u seriji “Hacks” .

Pobjednike je izabralo gotovo 22.000 izvođača, redatelja, producenata i ostalih članova Hollywoodske televizijske akademije.