Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izlazi i album

Kultni bend The Cure objavio pjesmu “Alone” nakon 16 godina pauze

Foto: Screenshot/YouTube

Smith je dodao da se sjećao poeme “Dregs” od Ernest Dawson nakon završetka snimanja i da je to bio trenutak kada je saznao da su pjesma i album stvarni

Britanski bend The Cure objavio je novu pjesmu “Alone” nakon 16 godina i najavio da njihov dugoočekivani album “Songs of a Lost World” izlazi 1. novembra.

Ova melanholična pjesma, duga skoro sedam minuta, je prva numera iz novog, 14. studijskog albuma “Songs of a Lost World”.

-Čim smo je snimili znao sam da će to biti prva pjesma i osjetio sam kako mi cijeli album dolazi u fokus. Neko vrijeme sam se mučio sa pronalaženjem pravog načina da otvorim album. Međutim, bio je prisutan osjećaj koji me je sve vrijeme pratio i koji mi je govorio da već znam kako treba da ga započnem, izjavio je frontmen Robert Smith.

Smith je dodao da se sjećao poeme “Dregs” od Ernest Dawson nakon završetka snimanja i da je to bio trenutak kada je saznao da su pjesma i album stvarni.

Britanska muzička publikacija NME okarakterisala je pjesmu “epskom i emocionalnom”, dok ga je list Guardian opisao kao “veličanstveno ovjenčan bijedom i očajem”, dajući mu četiri od pet zvjezdica.

“The Cure” su debitovali kasnih 1970-ih i poznati su po post – panku, kao i po mračnim melanholičnim numerama.

Trenutno broje preko 30 miliona prodatih albuma širom sveta.

Objavili su posljednji album “4:13 Dream” 2008. godine, a sa “Songs of a Lost World” se vraćaju na rok scenu nakon 16 godina pauze.