Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mahra

Kćerka vladara Dubaija navodno je ostavila muža preko Instagrama, neki misle da je profil hakovan

mahra

Neki misle da joj je profil hakiran, dok drugi slave njenu “hrabrost da se zauzme za svoja prava”

Mahra, kćerka vladara Dubaija, šeika Mohammeda Bin Rashida Al Maktouma, ostavila je supruga Mana Al Maktouma preko Instagrama.

“Dragi mužu, budući da si zaokupljen drugima, ovako objavljujem naš razvod. Razvodim se od tebe. Čuvaj se. Tvoja bivša žena”, glasila je objava. 

Par se prestao pratiti na društvenim mrežama i sa svojih profila oboje su uklonili sve postove u kojima su se zajedno pojavljivali. Vjenčali su se prije nešto više od godinu dana, u maju 2023., a u maju ove godine dobili su kćerkicu.

Niko se još službeno nije oglasio o ovoj objavi – ni porodica, ni navodno ostavljeni suprug.

Neki misle da joj je profil hakiran, dok drugi slave njenu “hrabrost da se zauzme za svoja prava”. Bilo kako bilo, sigurno je da će se o ovoj priči još čuti… Inače, Mahra je kći Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, vladara Dubaija i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Studirala je u Ujedinjenom Kraljevstvu i redovno se zalaže za prava žena u svojoj zemlji. Njen suprug je, pak, poznat po druženju s ozloglašenim Andrewom Tateom, samoproglašenim mizoginistom optuženim za trgovinu ljudima i silovanje.