Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

27. izdanje

Internacionalni festival prijateljstva u Goraždu, stižu Divlje jagode, Galija, Marchelo, Urban…

urban gorazde
FOTO: Avaz.ba

Muzički dio programa na centralnoj pozornici započet će goraždanskim maratonom 31. jula uz učešće lokalnih izvođača

Goražde će od 1. do 7. augusta biti domaćin 27. internacionalnog festivala prijateljstva koji će i ove godine ponuditi mnogoštvo sadržaja za sve generacije.

Direktor JU Centar za kulturu, koja je organizator ovog događaja, Jasmin Bešlija potvrdio je da je usvojen konačan program koji obiluje brojnim događajima.  

– Potrudili smo se i ove godine našim građanima i brojnim gostima ponuditi bogat program u kojem će svako moći pronaći nešto za sebe i sigurni smo da će to biti svakodnevna 24-satna zabava za sve, a u susret zvaničnom dijelu festivala idu brojni predfestivalski sadržaji poput međunarodnog rukometnog turnira veterana, međunarodne trke prijateljstva Goražde 5K, a tu je i DJ party na izletištu Gubavica tako da će Goražde biti mjesto odlične zabave – kazao je Bešlija.

Napomenuo je da će se festivalski događaji realizirati širom grada dok će centralna pozornica na platou Gradske dvorane biti u znaku brojnih koncerata.

– Imat ćemo pop i rock večeri, koncerte folk muzike, sevdaha i folklora. Izuzetno bitni segmenti festivala su i pozorišne predstave, promocije i sajam knjiga, internacionalna likovna kolonija “Boje prijateljstva”, brojne radionice za djecu i mlade kao i drugi sadržaji, a svaku noć nakon programa na centralnoj bini u ljetnom kinu imat ćemo after party – naveo je Bešlija.

Muzički dio programa na centralnoj pozornici započet će goraždanskim maratonom 31. jula uz učešće lokalnih izvođača, gdje će zvijezde večeri biti Laka i Lela, a u periodu od 1. do 7. augusta na centralnoj bini nastupit će Džejla Ramović, Tribute to Čola bend, Al Dino, Divlje jagode, Galija, Negativ, Konvoj, Urban Instict, Sassja, Marchelo, Haris Džinović i Željko Samardžić.  

– U Goraždu očekujemo veliki broj posjetilaca svim festivalskim sadržajima i sigurni smo da će se svi odlično zabaviti u okviru ovog jedinstvenog događaja – poručio je Bešlija.