Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"World of Reel"

Francis Ford Coppola počeo pripreme za posljednji film u karijeri

coppola
FOTO: Screenshot

Iako je Coppola već počeo raditi pripreme za Distant Vision, sljedeći film na njegovom repertoaru je mjuzikl The Glimpses of the Moon

Uprkos negativnim reakcijama na Megalopolis, Francis Ford Coppola ne planira se povući iz filmske industrije u skorije vrijeme. Peterostruki oskarovac i reditelj kultnih klasika Kum II i Apokalipsa danas putem Instagrama je otkrio da mora snimiti još dva filma koja će finansirati samostalno.

Kako piše World of Reel, nakon što su ga njegovi obožavatelji pitali ide li uskoro u penziju, Coppola im je rekao da prvo mora snimiti dva filma na kojima je već počeo raditi. Reditelj je izjavio da će se njegov posljednji film zvati Distant Vision i da će biti veličanstven te ambiciozniji od Megalopolisa.

U intervjuu za La Liberation, reditelj je objasnio da će snimanje Distant Visiona biti zahtjevnije od snimanja Megalopolisa te da još uvijek ne zna kako će sve izvesti. Film će navodno biti inspiriran televizijskim serijama uz koje je Coppola odrastao i pratit će tri generacije Amerikanaca italijanskog podrijetla.

Prvo će snimiti adaptaciju jednog romana

Iako je Coppola već počeo raditi pripreme za Distant Vision, sljedeći film na njegovom repertoaru je mjuzikl The Glimpses of the Moon, koji se temelji na istoimenom romanu Edith Wharton, ali istovremeno je inspiriran i romanom The Awful Truth, autora Lea McCareyja.

Roman The Glimpses of the Moon prati mladi bračni par, Nicka i Susy, koji su zapali u teška vremena. Nick i Susy dolaze iz nekoć bogatih i uglednih porodica koje su ostale bez svog bogatstva. Uprkos finansijskim problemima, mladi bračni par odbija živjeti skromno i oslanja se na svoje uspješne prijatelje.

Coppola je otkrio da će The Glimpses of the Moon snimati u Engleskoj.

Rediteljev najnoviji film, naučnofantastična drama Megalopolis, trenutno se prikazuje u kinima, no nije ostvario niti kritički niti finansijski uspjeh. U kinima je zasad zaradio samo 10.3 miliona dolara, na budžetu koji je iznosio oko 130 miliona dolara.