Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Opet otvorio dušu

Džinović progovorio o životu poslije razvoda: “Plačem i po tristo kilometara!”

haris melina dzinovic
FOTO: Pixsell
Melina i Haris Džinović

Nemoguće je ugasiti nervozu, ona ulazi sama i ne kuca na vrata. Kao i tuga, ona nama ne treba, ali eto, dogodi se, to je sastavni dio života i mora se čovjek nositi s tim

Proteklih nekoliko mjeseci u centru pažnje javnosti u regiji je razvod pjevača Harisa Džinovića od supruge Meline nakon više od dva desetljeća braka. 73-godišnji pjevač prvi puta je za medije progovorio o svemu što se događalo u zadnje vrijeme.

“To za mene nije bila turbulencija, razvod nije turbulencija. Milijarde brakova je razvedeno, za mene je to normalna stvar. Neko neće s nekim više živjeti, šta sad, neće pa neće. Sve ima svoj rok trajanja, ne gledam ja na to tragično”, izjavio je Džinović. “Gledam da sve prođe što mirnije, da budu obje strane zadovoljne. Uvijek će neko biti oštećen, ali Bože moj. Tako je kako jest, samo neka je mirno.”

Isto tako, priznao je kako se osjećao nakon raspada braka: “Emotivan sam, ali uvijek pokušavam stišati tu emociju. Često kažem prijateljima, ako sjednem u auto i opali me neka pesma, mogu plakati i po tristo kilometara. Tako se to dogodi, naiđu neke čudne emocije koje ne daju suzama da stanu.”

Međutim, uspio je kako staviti osjećaje pod kontrolu.

“Nisam gladan velikih zalogaja i da za tim patim. Pokušavam biti miran, da me što manje nerviraju neke stvari. Nemoguće je ugasiti nervozu, ona ulazi sama i ne kuca na vrata. Kao i tuga, ona nama ne treba, ali eto, dogodi se, to je sastavni dio života i mora se čovjek nositi s tim”, priznao je Džinović u razgovoru za Blic.