Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bajaga i Instruktori nastupaju na Desant Festivalu u Jajcu

BAJAGA

Atmosferu na Vodopad Stageu prije nastupa Bajage i Instruktora zagrijat će grupa Prava Stvar – Tribute to Čola, na čijem repertoaru se nalaze hitovi još jedne velike zvijezde ovih prostora Zdravka Čolića

Na ovogodišnji, 5. Desant Festival, koji se od 1. do 3. avaz održava u Jajcu, dolaze Bajaga i Instruktori koji će svoj koncert održati ispod Plivskog vodopada u petak, 2. avgusta.

Ove godine Bajaga slavi 40 godina samostalne karijere. Od 1984. godine kada su nastali, Bajaga i Instruktori održali su na hiljade koncerata i publici podarili na desetine nezaboravnih hitova, od kojih su među najznačajnijima Tišina, Sa druge strane jastuka, Plavi safir, Život je nekad siv nekad žut, Verujem, ne verujem, Ti, Kad hodaš i druge, priopćeno je iz Desant Festivala.

“Jedva čekam da se vidimo u Jajcu ispod vaših prelijepih vodopada i proslavimo 40 godina Bajage i Instruktora”, poručio je svojim obožavateljima Momčilo Bajagić – Bajaga, koji ove godine planira i velike koncerte u Zagrebu i Beogradu.

Atmosferu na Vodopad Stageu prije nastupa Bajage i Instruktora zagrijat će grupa Prava Stvar – Tribute to Čola, na čijem repertoaru se nalaze hitovi još jedne velike zvijezde ovih prostora Zdravka Čolića.

Ulaznice za drugi dan Festivala još se mogu kupiti po promotivnoj cijeni od 20 maraka na www.kupikartu.ba i u Turističkom Info Centru Jajce. Nakon što se rasprodaju po promotivnoj cijeni, cijena ulaznica bit će veća.

Desant Festival se od 2020. godine održava u Jajcu s namjerom da upotpuni ljetnu turističku ponudu i bude dodatni motiv za posjetu ovom gradu bogatog kulturno-povijesnog naslijeđa i spektakularne prirode.

Fantastičan vikend u Jajcu

Ovaj festival, navode organizatori, predstavlja odličnu priliku da se provede fantastičan vikend u Jajcu, uživa u atraktivnim glazbenim događajima, ali i istraže brojne atrakcije Kraljevskog grada u kojem je čak 30 atrakcija koje su na listi nacionalnih spomenika BiH.

Organizatori festivala su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz podršku Općine Jajce i načelnika Edina Hozana, Vlade Srednjobosanskog kantona, te ministarstava okoliša i turizma, te kulture i sporta FBiH.