Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Preživio avionsku nesreću, pa osvojio bogatstvo na lutriji

indijac lutrija345

Mohammad Basheer Abdul Khandar koji je bio na letu EK521 kada se avion zabio u pistu u Dubaiju i potom zapalio pravi je sretnik.
Naime, samo šest dana nakon tog incidenta osvojio je milion dolara na lutriji.

Indijac Khandar (62) kupio je dobitni listić kada je krenuo s porodicom na ljetovanje u grad Thiruvananthapuram na jugu Indije. Listić, kaže, kupi svaki put kad putuje za Indiju, a ovo mu je bio čak 17 put da je kupio listić na aerodromu.

– Zahvalan sam Bogu što sam uspio pobjeći iz plamtećeg aviona Emiratesa i vjerujem da je ovaj dobitak na lutriji razlog što sam preživio. Znam da me Bog spasio zbog nečeg, a možda je to baš ovaj dobitak – kazao je Khandar.

Bez obzira na dobitak, Khandar će, kaže, nastaviti raditi jer ništa ne može dati takvo zadovoljstvo od novca zarađenog vlastitim rukama.

– Ako me pitate za planove, želim pomoći siromašnoj djeci i ostalima u Kerali kojima treba finansijska pomoć i medicinska pomoć. ne želim novac dati u humanitarne svrhe niti pokrenuti biznis, želim sam naći ljude kojima zaista treba i lično im ga dati. I sam bio siromašan i znam kroz šta ti ljudi prolaze – kazao je Khader, koji radi kao trgovac automobilima i zarađuje oko 8.000 dirhama mjesečno.

Khandar je bio jedan od 282 putnika na letu iz Thiruvananthapurama u Dubai 3. avgusta. Svi putnici su preživjeli zahvaljujući brzoj reakciji posade, a preminuo je vatrogasac koji je gasio požar koji je zahvatio trup aviona.