Ogulite tvrdo kuhana jaja, a da ih ne dotaknete
Svima koji vole jesti tvrdo kuhana jaja, a mrzi ih da ih ljušte, ovaj trik mogao bi itekako pomoći.
Jedno veliko jaje ima 78 kalorija, i sadrži čak 6 grama proteina zbog čega je idealan izbor za one koji žele jesti zdravo i biti fit. Uz to, jaja su odličan izvor folne kiseine, željeza, cinka i vitamina B12 i D.
Portal Delish predlaže svim jajoljupcima da isprobaju ovaj simpatičan i vrlo djelotvoran način ljuštenja jaja i tako uštede živce i vrijeme.
Šta vam je potrebno?
Za ovaj trik potrebne su samo 3 stvari – tvrdo kuhana jaja, hladna voda, i plastična posudica s poklopcem koji ne ispada lako.
Postupak:
– skuhajte tvrdo kuhana jaja kao i obično, izvadite ih iz vode i pustite minutu, dvije da se ohlade
– stavite jaja u plastičnu posudu i zatim natočite hladne vode do pola posude
– dobro zatvorite posudu
– snažno protresite posudu par minuta
– spustite posudu na radnu plohu, otvorite je i izvadite jaja te ih očistite do kraja
Spoj hladne vode i udaranja tvrdo kuhanih jaja o stjenke posude trebao bi razbiti ljuski i opustiti opnu koja se nalazi između jajeta i ljuske i tako oljuštiti jaje bez muke.
Vrijedi probati!