Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

neumsko ljeto

U Neumu održana 16. međunarodna Večer folklora “Oj kamenu rodni moj”

Foto: Fena

Manifestaciji je prethodilo zajedničko fotografiranje svih sudionika na bazenu hotela Sunce, a nakon toga je uslijedio svečani defile neumskom šetnicom od plaže hotela Sunce do plaže hotela Zenit u Neumu

U sklopu Neumskog ljeta 2024. u subotu je u Neumu održana 16. međunarodna Večer folklora “Oj kamenu rodni moj”.

Ovaj tradicionalni događaj po kojemu je Neum prepoznatljiv, na jednom mjesto okupio je kulturno umjetnička društva, vokane skupine i klape iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, odjevene u prekrasne i bogato ukrašene narodne nošnje svoga kraja, priopćeno je u ponedjeljak iz Općine Neum.

Manifestaciji je prethodilo zajedničko fotografiranje svih sudionika na bazenu hotela Sunce, a nakon toga je uslijedio svečani defile neumskom šetnicom od plaže hotela Sunce do plaže hotela Zenit u Neumu.

“Ni visoke temperature nisu spriječile oko 250 sudionika koji su došli iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, tako da su Neumljanke i Neumljani, kao i zatečeni turisti u Neumu mogli uživati u raznolikim svečanim nošnjama i programu sudionika u predivnoj atmosferi”, navode.

Organizator ovog kultunog događaja je HKUD “Lindžo” Neum, a glavni pokrovitelji su Općina Neum i Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Voditelj cjelovečernjeg programa bio je Branko Uvodić, iskusni dugogodišnji urednik emisija HTV-a Zagreb “Lijepom našom” i “Mostovi kulture”.

Nastupali su: Neumske mažoretkinje iz Neuma, HKUD “Lindžo” iz Neuma, Ženska klapa “Rozeta” iz Širokog Brijega, HKUD “Napredak” iz Busovače, Ženska klapa “Amfora” iz Dubrovnika, Folklorni ansambl “Zora” iz Opatije, KUD “Čilipi Folklor” iz Čilipa, HKUD “Sveti Ante” iz Cima – Mostar, Ženska vokalna skupina “Kraluž” iz Budaševa – Sisak i Folklorni ansambl “Lisinski” iz Vinkovaca.