Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Mundo Mondo"

U Dječijoj kući 16. septembra premijera predstave “Klinč”

Foto: “Mundo Mondo”

Premijera predstave „Klinč“ u režiji Ajle Bešić, prema tekstu Armina Behrema, a u produkciji Udruženja dramskih glumaca „Mundo Mondo“ biće izvedena 15. septembra u Dječijoj kući na Grbavici s početkom u 20 sati.

Predstava “Klinč”, inspirisana istoimenim tekstom Alekseja Slapovskog, istražuje temu nasilja kroz četiri lika, majku, oca, sina i misterioznu djevojku koja razbija njihovu svakodnevnicu. Kroz prizme kompleksnih porodičnih odnosa, novog online prijateljstva, zloupotrebe moći koja vodi do osvete, predstava analizira način na koji nasilje oblikuje pojedinca i njegovu okolinu. Posebna pažnja posvećena je posljedicama koje ono ostavlja, razarajući ljudsku prirodu i svodeći je na banalnost zla, koja na kraju eskalira do potpune katastrofe.

U predstavi igraju Matea Mavrak, Adis Omerović, Vanesa Glođo i Amar Selimović. Autorski tim još čine Amina Musić koja potpisuje scenografiju i kostimografiju, za pokret je zadužen Alen Konjicija, originalnu muziku će napraviti Edin Avdagić, a tehnička podrška projektu je Almir Gusić. Inspicijentica je Jasmina Moćević.

Premijerno izvođenje realizuje se uz finansijsku podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta i Minisatrstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Ulaznice za premijernu izvedbu dostupne su u sistemu www.kupikartu.ba i njihovim prodajnim mjestima, saopćeno je iz Udruženja dramskih glumaca MUNDO MONDO.